Fysiotherapie met aandacht

Een fysiotherapeut is een specialist in houding en beweging. Hij of zij behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of blessure.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij of zij kijkt samen met u naar uw situatie en mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen helpt de fysiotherapeut u te (blijven) bewegen.

 

Medewerkers

Mevr. G.J. Lugtenburg - Scheper
Fysiotherapeut

BIG-nummer: 39048242804

Specialisaties:

 • COPD fysiotherapie
 • Claudicatio intermittens (etalagebenen)
 • Kwetsbare ouderen
 • Fysiotherapeutische zorg voor COVID-19 patiënten
Dhr. M.A. Verhagen
Fysiotherapeut/Psychosomatisch fysiotherapeut

BIG-nummer: 49035293404

Openingstijden

Meer informatie

 • Tijdens de intake brengen we uw klachten in kaart. Er vindt een vraaggesprek plaats en de fysiotherapeut voert een lichamelijk onderzoek uit. Het resultaat wordt met u besproken en in overleg met u wordt een behandelplan opgesteld.

  Als blijkt dat er meer informatie nodig is dan neemt de fysiotherapeut, met uw goedkeuring, contact op met de verwijzend arts. Bij uw eerste bezoek worden ook uw persoonsgegevens gecontroleerd.

  Wat neemt u mee?

  • De verwijzing van huisarts of specialist (als u deze heeft gekregen)
  • Een handdoek of badlaken
  • Bij uw eerste bezoek, uw identiteitsbewijs!

  Eind van de behandeling

  Aan het eind van de behandeling wordt een verslag aan de verwijzend arts gestuurd.
  Daarnaast krijgt u automatisch een korte vragenlijst via de mail. We horen hierin heel graag hoe u de behandeling heeft ervaren en wat we nog verder kunnen verbeteren. Dit kost slechts een paar minuten.

 • SHG heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Indien u aanvullend verzekerd bent, zullen uw behandelingen vergoed worden door de verzekeraar. Wij adviseren u goed na te gaan welk aanvullend pakket u heeft afgesloten en hoeveel behandelingen fysiotherapie vergoed worden. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie maar wilt u toch behandeld worden? Dat kan. U ontvangt dan een rekening van ons.

  Tarieven 2024

  Behandelingen In praktijk Aan huis
  Zitting fysiotherapie € 43,- € 59,50
  Consult fysiotherapie op verzoek van arts € 70,- € 87,-
  Screening, intake en onderzoek € 59,50 € 70,50
  Intake en onderzoek na verwijzing arts € 59,50 € 76,-
  Dynaband en tape Prijs
  Dynaband per meter € 7,-
  Tape per 0,5 meter € 4,-
  Rol tape € 17,50

  Als u verhinderd bent, moet u uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren afzeggen. Wanneer u niet afbelt, brengen wij de gereserveerde tijd van € 43,00 bij u in rekening. Deze rekening kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

 • U kunt met of zonder verwijzing van de arts een afspraak maken bij de fysiotherapeut. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren.

  Komt u zonder verwijzing bij de fysiotherapeut? Dan voert deze eerst een screening uit. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent voor uw gezondheidsklacht. Zo niet, dan zal hij/zij u adviseren eerst een afspraak te maken met de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan voert de fysiotherapeut een intake uit.

  Behandeling aan huis

  Wij behandelen ook aan huis. Hiervoor is een specifieke verwijzing van huisarts of specialist nodig.

 • In onze informatiefolder vindt u handige algemene informatie over fysiotherapie bij SHG.